הגדרת מקור הגעה (Tracking Source)
מקור הגעה (Tracking Source) הוא מקור התנועה שעבור המגיעים ממנו תרצו להציג מספר מעקב של קולבוקס. מקור הגעה יכול להיות פייסבוק, אדוורדס, תוסף שיחה וכדומה. עבור כל מספר מעקב ניתן להגדיר רק מקור הגעה אחד, אך תחת מקור הגעה אחד ניתן למעשה להכניס כמה מקורות, למשל מעקב אחרי פייסבוק ואדוורדס יחדיו.
הגדרת מקור הגעה
- בתפריט הראשי לחצו על Numbers -> tracking sources.
- בצד שמאל למעלה, לחצו על New Source.
- באפשרותכם לבחור מתוך מקורות הגעה מוגדרים מראש וזה לרוב מה שמומלץ לעשות. על מנת לעשות זאת לחצו על Preset, ובחרו הגדרה מתוך הדרופ דאון. במידה ובחרתם הגדרה מוכנה, לחצו על Save Changes והמשיכו לסעיף 6. במידה ובחרתם להגדיר בעצמכם, מלאו את שדה השם (Name), ולאחר מכן לחצו על Save Changes.
- Source Type - בחרו האם המקור הוא Onsite או Offsite, כלומר האם הגולש מגיע לאתר או לא. Offsite יכול להיות מודעה בעיתון, ניוזלטר, או כל פרסום אחר שאינו כולל נחיתה באתר עצמו. במידה ובחרתם במקור שהוא Offsite, המשיכו לסעיף 6. במידה ובחרתם במקור שהוא onsite, זה הזמן להגדיר את הטריגר. הטריגר יכול להיות אחד מ2 סוגים: לינק מפנה (Referring Url) או עמוד נחיתה (Landing Page). אם אתם שולטים בURL הסופי במודעה, תוכלו לזהות מקור באמצעות הURL של דף הנחיתה. בלינק מפנה תשתמשו כאשר אין לכם שליטה על הURL שאיתו מגיעים הגולשים. אם הלינק מתויג בפרמטרים, תוכלו להכניס את הפרמטרים תחת עמוד הנחיתה כדי לזהות מקור הגעה ספציפי. ניתן להכניס כמה פרמטרים על ידי הוספת "|" כמפריד בין הפרמטרים. לדוגמא "Facebook | youtube". לסיום לחצו על Save Changes.
- Source Setting - במידה ובחרתם במקור שהוא onsite, תצטרכו להגדיר מיקום (position). ככל שהמספר קרוב יותר ל1, כך הוא מקבל עדיפות. תרצו להגדיר מיקום חשוב יותר (כלומר קרוב ל1) למקורות שהם יותר ספציפיים. המשמעות היא שהסקריפט של קולבוקס יבדוק במקור החשוב ביותר האם התנאי מתקיים, ואם לא, ימשיך למקור הבא בסדר החשיבות. בנוסף תוכלו לבחור האם המקור יהיה First Touch או Last Touch. מגע ראשון מראה לגולש את המספר שמתאים למקור הראשון באמצעותו הגיע לאתר. מגע אחרון יראה לגולש את המספר שמתאים למקור ההגעה הנוכחי שלו. לחצו על Save Changes.
- גללו להמשך העמוד עד שתגיעו ל-Numbers. לחצו על Edit Assigned Tracking Numbers ובחרו את המספר מעקב שעבורו תרצו להגדיר את המקור. לחצו על Save Changes.
נתקלתם בבעיה במהלך ההסבר? תמיד תוכלו לפנות אלינו באימייל support@callbox.co.il או בטלפון 09-3741111
הערות
0 הערות
היכנס למערכת כדי להגיב.